Physics

Top 12 Physics Jokes

By: , Posted on:

plancking imagePhysics is a serious subject but sometimes we need a little light relief, take a look at our top 12 physics jokes and as an added bonus we are offering up to 30% off all physics books, use discount code STC314 on the Elsevier store.

 

1) What is the name of the first electricity detective?

  • Answer: Sherlock Ohms

 

2) A neutron walked into a bar and asked, “How much for a drink?” The bartender replied, “For you, no charge.”

 

3) Where does bad light end up?

  • Answer: In a prism.

 

4) A Higgs Boson walks into a Church. The priest says, “We don’t allow Higgs Bosons in here. The particle responds by saying: “But without me, how can you have Mass?”

 

5) How many theoretical physicists specializing in general relativity does it take to change a light bulb?

  • Answer: Two. One to hold the bulb and one to rotate the universe.

 

6) Why can’t you trust an atom?

  • Answer: They make up everything.

 

7) What do you get when you mix sulfur, tungsten, and silver?

  • Answer: SWAG

 

8) A photon checks into a hotel. The bellhop asks, “Can I help you with your luggage?” The photon replies, “I don’t have any. I’m traveling light!”

 

9) An electron and a positron go into a bar.

  • Positron: “You’re round.”
  • Electron: “Are you sure?”
  • Positron: “I’m positive.”

 

10) Why did Erwin Schrödinger, Paul Dirac and Wolfgang Pauli work in very small garages?

  • Answer: Because they were quantum mechanics.

 

11) What is a physicist’s favourite food?

  • Answer: Fission chips

 

12) What did one uranium-238 nucleus say to the other?

  • Answer: “Gotta split!”

 

Didn’t understand the jokes? Not to worry, brush up on your physics with Elsevier’s Physics and Astronomy books! Get up to 30% off using discount code STC314

 

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

One of the oldest scientific disciplines, the study of physics continues to expand the scope of human understanding, from the nano-scale to the dimensions of our universe. Elsevier’s extensive collection of physics books, journals and resources represents the expanding nature of this deep, wide, and interdisciplinary field. We offer major reference works, textbooks, monographs, series, and handbooks covering areas such as optics; atomic, molecular and plasma physics; condensed-matter physics; non-linear, statistical and applied physics; and surfaces and interfaces.

Read more


Browse other articles in this category: 



Save up to 50%!